Het kan
altijd beter.

Altijd een oplossing.

In de voedingsmiddelenindustrie luistert het zeer nauw om op hoge snelheid processtappen uit te voeren en daarbij aan alle vereisten voor hygiëne, veiligheid en productkwaliteit te voldoen. Als daar ook nog flexibiliteit, hogere productiviteit en het tegengaan van verspilling bijkomt, is er op iedere productievloer nog een wereld te winnen. Dat weten wij omdat wij al ruim 15 jaar over de vloer komen bij vooraanstaande productiebedrijven. Waar de klant en de leverancier van apparatuur er niet uitkomen, biedt Scanimix de oplossing. Wij bieden sterke oplossingen op vijf gebieden.

Afvullen en Doseren

De grote uitdaging bij afvullen en doseren is het voorkomen van nalekken en ongewenste resten in de productielijn. Een schoon productieproces is essentieel voor de vereiste hygiëne en het tegengaan van verspilling en productieverlies door herhaaldelijk reinigen van lastig te bereiken delen. De door Scanimix ontworpen oplossingen waarborgen optimale hygiëne, productiviteit en betrouwbare nauwkeurigheid op hoge snelheid.

Garneren

Garneren vergt accurate dosering zonder het product te beschadigen en met een nauwkeurige positionering per portie voor constante kwaliteit over alle productiebatches. De stroperigheid van garneringsproducten, al dan niet met gesneden ingrediënten, vergen goed te reinigen apparatuur en minimaal restmateriaal bij elke dosering. Scanimix biedt een op maat gemaakt garneertoestel voor maximale productiviteit in smaakvolle garnering.

Sealen

Nadruppen van het product op de sealrand van bakjes veroorzaakt een slechte hechting van de seal, met alle gevolgen van dien. Door een combinatie van lekvrij afvullen en nauwkeurige positionering van elk bakje ontstaat een betrouwbaar sealproces. Daar bieden wij een complete formaat-set voor inclusief bakjesmallen op maat van de sealmachine en het af te vullen bakje. Of deze nu rond, vierkant of ovaal is. Naast dat de apparatuur eenvoudig omgesteld kan worden, zorgt de Scanimix Formaat-set vooral voor een betrouwbaar sealproces. De kans op contaminatie en product recalls wordt hierdoor tot een absoluut minimum gereduceerd.

Handling

Met speciale oplossingen voor packaging & handling zorgen wij voor meer efficiency en precisie bij het hanteren van producten en verpakkingen. Vanwege onze aanpak en jarenlange ervaring wordt Scanimix geregeld erbij gehaald om een specifieke oplossing te ontwikkelen en te installeren, zodat het precies aansluit op de producten en productielijnen. Gemak, precisie en productiviteit op maat.

Specials

Het zal duidelijk zijn: wat wij ontwerpen en produceren is altijd volledig op maat. Zo zorgen wij voor verbouw en ombouw van bestaande machines. Maar als er nog geen goede oplossing voor een heel praktisch probleem is, dan worden wij pas echt wakker. Er is altijd een oplossing, al moeten wij die compleet ontwikkelen voor een specifieke situatie. Specials zijn onze specialiteit.

Ook een
oplossing
op maat?

Neem contact op met
John Legtenberg