Maatwerk sealen van Boermarke dessert-emmertjes

14-03-2022

Voor Boermarke in Enschede heeft Scanimix in recordtijd een complete lijn ontwikkeld en geleverd die het mogelijk maakt om speciale dessert-emmertjes aan te nemen, te sealen, uit te voeren en geautomatiseerd in dozen op pallets te plaatsen. Deze megaklus hebben wij niet alleen gedaan, maar in nauwe samenwerking met EMA Tech uit Someren en Steven BV uit Joure.

De uitdaging was om emmertjes te verwerken waar ook een hengsel aan zat. Handig voor de consument, zeer onhandig in de productielijn omdat daar een maatwerkoplossing voor nodig was. Bij Scanimix hebben wij ons gericht op het ontwikkelen van een emmer-ontnester (ontstapelaar) die er voor zorgt dat de hengsels steeds in de juiste positie staan. Dat is cruciaal voor het afvullen en sluiten van de emmertjes. Steven BV heeft zich op de plaatsing van het deksel en de uitvoer gericht en EMA Tech zorgde voor robotisering van het uitnemen en palletiseren van de dozen.

Scanimix had, naast het eigen deelproject, een sterke regierol als overall projectleider. Wat John Legtenberg betreft een uitdagend project dat ondanks de tijdsdruk technisch goed is uitgevoerd. John: “Onderlinge samenwerking en goed contact met de klant waren echt essentieel. Gelukkig verliep dat heel goed want je moet in een vierhoeksverhouding voeling met elkaar houden. Dat wil zeggen aansluiting houden tussen 3 technische bedrijven en de klant. Je moet elkaar scherp houden om de juiste keuzes te maken in de deelprojecten die samen een werkend geheel moeten opleveren. Bij Scanimix zijn wij in 8 weken tijd van ontwerp tot een werkende ontnester gekomen. De totale lijn heeft een capaciteit van 20 slagen per minuut van 6 emmers, dus bij elkaar 120 emmers per minuut. Alles bij elkaar een mooi project en mooie samenwerking! ”